søndag 29. april 2012

Kjøkkenet på fjellhytta

Her kommer noen bilder fra kjøkkenet på hytta:)

Kjøkken fra Tinde.


Peis fra Nordpeis.



Ski fra 1800 tallet. Min manns tippoldefar Gjermund Gjermundsen Berg eide disse. Han var en kjent jeger og fotograf fra Trysil.




søndag 22. april 2012

Tulipaner

Jeg er veldig glad i tulipaner. Synes de er fantastisk vakre i alle farger:)




Tulipaner (Tulipa) er en slekt i liljefamilien. De er meget populære blomster. De danner store løker og er ganske lette å dyrke. Tulipaner fins i mange farver.
De hører opprinnelig hjemme i sør-Europa og deler av Afrika og Asia. De ble populære i Europa på 1500-tallet. Særlig forbindes tulipaner i dag med Nederland

onsdag 18. april 2012

Kjøkkendetaljer

Her kommer noen detaljbilder fra kjøkkenet vårt. Jeg liker veldig godt produktene til Alessi og har endel av de på kjøkkenet:)


Disse oppbevaringsbeholdere i glass med tett lokk er både dekorative og praktiske.



Alessi har sin opprinnelse i den italienske designkulturen. Firmaet ble grunnlagt i 1921 av Giovanni Alessi, farfar til nåværende eier Alberto Alessi. Siden midten av femtitallet har Alessi samarbeidet med et stort antall internasjonalt anerkjente designere. Dette samarbeidet har resultert i en unik sammensetning av produkter, hvorav mange har blitt kjente og anerkjente for sin form og innovasjon. Et par eksempler er  Philippe Starcks spesielle juicepresse Juicy Salif
 og Michael Graves fuglefløyte-vannkjele.








tirsdag 17. april 2012

GreenGate

Hvem lengter vel ikke til sol og sommer når man tar en titt på GreenGates nye sommerkolleksjon:)


Danske GreenGate har base på Sjælland og har blitt en klassiker for de som liker den romantiske country living-stilen.

Bildene er hentet fra www.greengate.dk


mandag 16. april 2012

Hagemøbler

Når våren kommer vil vi gjerne tilbringe mest mulig tid ute. Da kan det være fint med noen nye hagemøbler. Jeg kunne godt tenkt meg noen av disse:





Disse hagemøblene kommer alle fra Sommershoppen.
Sommershoppen finner du i Bærumshallen på Kadettangen i Sandvika.


 

lørdag 14. april 2012

Kongle Pendel

PH Kongle er ansett som et klassisk mesterstykke, laget av Poul Henningsen for over 40 år siden. Strukturen består av 12 stålbuer. På denne strukturen plasserte PH 72 kopperblader i 12 sirkulære rader, med 6 blader i hver rad. Etter som hver rad er forskjøvet i forhold til den forrige, dekker alle 72 bladene over hverandre. Dette designet gjør at man kan se mot lampen fra enhver vinkel uten å se lyskilden, som sitter i senteret av PH Kongle. Den opprinnelige PH Kongle ble utviklet for en restaurant i København med navn Langelinie Pavillion, og der henger de den dag i dag.




Langelinie Pavillion i København




Kjenner at jeg lengter til København når jeg ser disse bildene. Skulle gjerne sittet ved dette bordet og kost meg med den fantastiske utsikten:)

Bildene er hentet fra restaurantens hjemmeside.

onsdag 11. april 2012

Vedkurv i skinn

Denne vedkurven i skinn fikk jeg av min kjære mann til jul for et par år siden. Synes den passer perfekt inn på hytta hvor det blir mye vedfyring:)






Eva Solo

Dansk design i hundre år
Eva Solo skaper boligtilbehør og kjøkkenutstyr i eksklusiv dansk design som kombinerer estetikk, funksjonalitet og høy kvalitet. Gjenstander som det er en nytelse å se på, bruke og eie.
Virksomhetens historie går helt tilbake til 1913, og Eva-merket slo igjennom for alvor i 1952 med en brød- og påleggsmaskin som ble en designklassiker. Den første av mange. I dag er produktene fordelt på forskjellige kolleksjoner som forhandles over hele verden. Men utgangspunktet er fortsatt det samme: estetikk, funksjonalitet og kvalitet.

Jeg er en ivrig tedrikker og kunne godt tenkt meg noen av disse produktene:
Tebrygger med neopren

Tebrev i rustfritt stål. En tepose som kan brukes igjen og igjen


Teegg i rustfritt stål

Termokanne med tefilter i rustfritt stål

Bildene er hentet fra evasolo.com. Der kan du også handle produktene.

tirsdag 10. april 2012

Bonderomantikk

På hytta på fjellet synes jeg det er koselig med litt tradisjonelt interiør. Soverommet er møblert med tradisjonelle bondemøbler.




Deilig å sette bena ned på et varmt, mykt skinn når man står opp om morgenen:)





Skap og kommode i samme stil. Speil med eventyrmotiv: Kvitebjørn Kong Valemon.